Som Guldmedlem hos Göteborgs Krav Maga Klubb tränar du två pass Krav Maga och tre pass Strike/Mitts i veckan. Vi peppar och hjälper varandra under träningen för att skapa en trygg och sammansvetsad miljö där alla ska trivas!Att tänka på:

  • Använd träningskläder och skor för inomhusträning
  • Tandskydd och suspensoar är en bra investering – oavsett kön!
  • Prestige lämnas vid dörren

Krav Maga

Krav Maga är ett modernt självförsvarssystem utvecklat för verkligheten som den ser ut idag. Systemet är enkelt att lära sig och har metoder och tekniker för att hantera alla aspekter av självförsvar – mot knivangrepp, sparkar och slag, pistolhot, alla slags tillhyggen, markkamp och flera motståndare.

Naturliga reaktioner

Teknikerna i Krav Maga bygger på människans inbyggda reflexer och reaktioner. Det ger ett system som är lätt att lära och snabbt bygger upp förmågan till självförsvar. Den första terminen tränas bland annat grundläggande slag- och sparktekniker, försvar mot stryptag på marken, taktik mot flera motståndare och användandet av vardagsföremål för självförsvar. Krav Maga handlar om att så tidigt som möjligt ta tillbaka initiativet från angriparen. Att slå tillbaka för att stoppa attacken och få utrymme att ta sig ur situationen.

Ingen prestige

Ett typiskt pass innehåller träning av ett antal försvar mot specifika angrepp, till exempel stryptag, knivhot, slag eller knivhugg. Dessutom används mitsar för att träna på att använda kroppens naturliga vapen, bland annat händer, fötter, knän och armbågar.

Alla tränar tillsammans, oavsett kön. Instruktören pushar på, men prestige lämnas vid dörren. Vi är övertygade om att man utvecklas snabbast då man hjälper varandra att bli bättre.

Klubbens vision är att alla skall trivas, och vi hjälper varandra oavsett erfarenhet och grad. Du skall känna dig välkommen från första ögonblicket du kommer in till vår klubb!

Förutom teknik tränas också kondition och styrka. Den träningen är individuellt anpassad eftersom vi jobbar i tidsintervaller du väljer själv vilken intensitet du vill ligga på. Träningen sker både parvis, enskilt och i större grupper. Efterhand läggs övningar in som höjer stressnivån och simulerar verkliga situationer, till exempel försvar mot flera motståndare.

Kondition och styrka

Man behöver inte vara vältränad för att börja träna Krav Maga, men en bra grundkondition stärker både självförtroendet och förmågan att försvara sig. Därför innehåller träningen olika typer av konditions- och styrkeövningar.